Nem hagynak tanulni

Facebook YouTube

/ írta: Fekete Mónika /

Jaj, na ne már! Ilyen jó időben üljek bent a szobában? Nem te szoktad mondani, hogy kell a friss levegő, meg mozogjak többet? Nem, a virágokat nem én fociztam le onnét, hanem a vihar. Látod ott azokat a csúnya felhőket? Na, pont azért nem hozom ki a könyvemet meg a füzetemet, mert lehet, hogy a szaletli alatt sem lenne biztonságban. Kiszámíthatatlan ez az időjárás.

Nincs itthon Sport-szelet? Miért, miért? Kellene az energia a tanuláshoz. Ne gyere már a vacsorával! Te szoktad mondani, hogy tele hassal nem lehet tanulni, mert olyankor nem működik az agyam, csak az emésztésem.

Különben is, meg kell fürödnöm, mert leizzadtam! Folyton arról prédikálsz, hogy a tisztaság fél egészség? Csak azt tudnám mi a másik fele.

Öltözököm már, csak azt nem tudom, mit vegyek föl, a pizsamához még korán van, ha meg az előző ruhámat veszem vissza, akkor meg minek fürödtem meg? Egyszerűen nem értem: van edzős ruha, alvós ruha, fürdős ruha. Tanulós ruha miért nincs? Biztosan segítené a gondolataimat és a memóriám is jobban működne tőle.

Nehogy azt mondd, hogy a játékok nem fejlesztik a memóriát! Most is tudom, hogy a huszadik pályán járok, és még van két életem, meg ezer arany tallérom.

Tanulok már? Feltartasz. Minek tegyem helyre a cipőmet, amikor mindjárt kell? Most mondtad, hogy menjek a boltba, éppen most, amikor tanulni akarok. Á, ez nem igaz. Mit tudom én hol van a maszkom, különben is, harapok talán? Amúgy is folyton az a bajod. hogy nem lehet érteni, amit mondok. Szerinted akkor a bolti eladó honnan tudja majd, mit kérek? Próbálkozzak, most meg ezzel jössz. Bezzeg, amikor én mondom, hogy megpróbálok tanulni, az a válaszod, nem próbálni kell, hanem csinálni.

Képzeld el, ma mi történt a suliban! Ja, tényleg, ma nem is volt suli, de ha lett volna, akkor biztos én jelentkeztem volna, és a dolgozatban is minden jól sikerült volna. Hogy a volna már a háztetőn csurog lefelé? Ez nem is az, hanem az eső. Ugye, mondtam, hogy mindjárt leszakad az ég, és te kivitetted volna a könyvemet a kertbe, ami persze most tönkre is menne. Láthatod, már sötét van. Elrontsam a szemem? A bolt is bezárt, akkor miért akarsz elküldeni? Sötét éjszakában elvárnád, hogy most üljek neki tanulni, amikor reggel meg korán kell kelnem. Ha nem alszom ki magam, fáradt leszek. Persze, hogy még egy utolsót játszom, mesét azért ennyi idősen már csak nem nézhetek.

Na, látod, állandóan idegesítesz, így hogy tudjak nyugodtan tanulni?

március 18, 2021