Az Élet Virága

Facebook YouTube

Az első nyilvános Élet Virága Kerekasztal beszélgetésre 2022 május 6-án pénteken 10-12-óráig, Budapesten a MagNet Közösségi Házban-ban került sor.

HALLASD A HANGOD ÉS MONDD EL MIT GONDOLSZ! Az esemény előtt és után kamera előtt mondhatták el véleményüket a nézők, melyet az esemény összefoglalójában láthatnak:

A 134-perces teljes kerekasztal beszélgetést ITT lehet visszanézni.

Az asztal vendégei voltak:

Bakos Attila – író, filozófus, a magyarországi védikus kultúra megalapozója – interjú 1.rész

2.rész

Bedő Imre – közgazdász, író, a Férfiak Klubja alapító elnöke – interjú 1.rész

2. rész

Gánti Bence – integrál szemléletű pszichológus interjú 1.rész

2.rész

Kiss József Zsolt – segítő szakamber, asztrológus, televíziós újságíró – interjú

Rozgics Mária – Világ Magyarsága hetilap főszerkesztője és kiadója – interjú

Dr Tkacsik Márta – matematikus, biogazda a Patikakert tulajdonosa – interjú 1.rész

2.rész

Weith Katalin – politikai szakértő, a Magunkért mozgalom alapítója – interjú 1.rész

2.rész

Az Élet Virága geometriáját már ősidők óta ismeri az ember. E szimbólum életrekeltésével a hazánkban zajló kerekasztal (társadalomfejlesztő és nemzetépítő) kezdeményezések összefogásához szeretnénk segítségét adni, s az álatala megnyilvánult szimbolikát a gyakorlatba átültetni.

Mivel egy közösségformáló rendszer olyan, mint maguk az emberek, akik alakítják, ezért nem állítjuk azt, hogy tökéletes, viszont azzal a szándékkal dolgozunk rajta, hogy a lehetőségekhez mérten be tudja tölteni nemes feladatát.

Hogy lesz egy dalból civil kezdeményezés?


Megoldóember típus vagyok, akinek éltető eleme a kreativitás. A Hazaváró egy társadalmi érzékenységből fakadó ihletett dal volt, ami később egy zenés színdarabban bontogatta tovább a mondanivaló szirmait. Két évnyi szövegkönyv és dal írás után (függetlenül attól, hogy a darab megvalósult-e), azt láttam, hogy ettől többre van szükség. 


A potenciális megoldást kerestem az emberek, a társadalom mélyrétegei számára. Ha úgy tetszik mind a két művet, csupán egy művészetbe ölt (talán öncélú?) tevékenységnek éreztem, ami ugyan adhat egyfajta feloldást és feloldozást néhány embernek, de semmi esetre sem megoldás azoknak, akik a kivándorlás okozta súlyos lelki terheket viselik.   


Ez a hiányérzet generálta bennem a társadalomfejlesztés igényét. Nem végzettségem volt hozzá, sokkal inkább kezdettségem. Mit tehet egy magamfajta egyszerű ember az „utca embere ilyenkor?” Felkeresi azokat, akikben (még) bízik, akik példaképek számára, vagy sokak számára, mert életükkel letettek valami értékeset az asztalra, és invitálja őket, találjunk ki együtt valami okosat.


Így ismertem meg egyre több olyan embert, akik így vagy úgy, de tesznek azért a szubkultúráért, amelyben élnek. Sőt, szemléletük és hitük által, áldozatvállalással igyekszenek a közjóért cselekedni. 2021 húsvét vasárnapjának hajnalán jött egy vízióm, ami azt diktálta (s diktálja azóta is), hogy kutassam fel azoknak a csoportoknak, civil kezdeményezéseknek a vezetőit, akik a magyar hagyományok és értékrendek mentén tevékenykednek és inspiráljam őket konstruktív együttműködésre.


Idestova egy éve járom ezt az utat, s nekem mint online médiatartalom szerkesztőnek mindig is fontos volt a forma és annak szimbolikus jelentése. Ezért kerestem egy olyat, ami kifejezi számomra azt, amit immár oly sokan próbálnak megvalósítani.


Így találtam rá az Élet Virágára, s ezért alapozom a Kerekasztal rendezőelvét is erre. Ami tehát egy integrál szemléletű harmonizáló kezdeményezés a vezetők közötti kommunikációra.

Mivel az analógiát a Sacra Hungarorum c. könyvben található kifejtés és magyarázat adta így ennek érdeme a szerzőjét illeti. A gyakorlatba való átültetésén folyamatosan dolgozunk. Egy igen nehéz, de mégis felemelő folyamatnak vagyunk a részei, s jómagam azért állok ehhez bizakodóan, mert olyan belső indíttatással rendelkező társakra találtam ez alatt a röpke néhány hónap alatt, akik küldetésként tekintenek a társadalom lelki és szellemi felemelkedésére.

Pálóczi Imre

március 18, 2022